Kosmetikk På Nett ❤ Dermabutikk

Vitamin C for ansiktet – hva er dets effekter og hvordan bruker det?

I dagens oppføring vil vi snakke om vitamin C. Vi er ikke redde for å si at det er den mest populære kosmetiske ingrediensen gjennom tidene. Starter hjemmeoppskrifter med sitronsaft, og slutter med dagens helt nye former for dette vitaminet. Vi vil se på dens effekt på huden vår, dens ulike kjemiske former og kombinasjoner med andre ingredienser. Vi vil også diskutere det ideelle stedet for et produkt med vitamin C i daglig pleie, dets rolle, og hvilke hudproblemer det fungerer best for.

C-VITAMIN I ANSIKTSKOSMETIKK – EGENSKAPER
Når vi tenker på vitamin C, tenker vi umiddelbart på lysere og misfarging av huden, styrking av blodårer og beskyttelse mot frie radikaler. Alle disse aktivitetene er bekreftet av forskning. Vitamin C vil fungere godt i pleie av alle typer hud, dets antialdrings-, antioksidant- og antirynkeeffekter vil sterkt revitalisere moden hud, men vil også ha en forebyggende effekt på ung hud. Avhengig av hvilken form for vitamin C som brukes, finnes det også ideelle serumer for svært reaktiv, vaskulær og problematisk hud. Du kan lese om produktene senere i innlegget.

NÅR BEGYNNER DU BRUKE KOSMETIKKER MED C-VITAMIN?
Det er verdt å introdusere kosmetikk med vitamin C i din omsorg så snart som mulig. Det ideelle stedet for et slikt produkt er morgenpleie. Det er verdt å kombinere C-vitamin med SPF-krem. Begge disse produktene har en stabiliserende effekt på hverandre, vitamin C forlenger «levetiden» til vår SPF-krem, takket være at vi forlenger effekten. Antioksidantegenskapene til vitamin C går hånd i hånd med de antiradikale effektene av solkremer. I løpet av dagen utsettes vi for enorme mengder frie radikaler fra luftforurensning, avgasser, svevestøv og de som vi selv genererer, som er påvirket av for eksempel stress og kosthold. Derfor bør morgenstell fokusere på beskyttelse mot disse faktorene, noe som sikres ved en passende dose vitamin C og bruk av minst SPF 30 krem.

EFFEKTEN AV C-VITAMIN PÅ FARGINGER
Vitamin C takler hyperpigmentering veldig bra. Den har også vaskulære styrkende egenskaper, noe som gjør den til et ideelt valg for vaskulær hud. Den lyser også raskt opp friske, postinflammatoriske, røde misfarginger, for eksempel etter akne. Derfor er det verdt å introdusere det ved problematisk hud for å forhindre at problemet med postinflammatorisk misfarging blir verre. Du kan lese mer om misfarginger og ingrediensene som eliminerer dem i oppføringen «Misfarginger i ansiktet – hvordan de oppstår og hvordan du fjerner dem.»

EFFEKTEN AV C-VITAMIN PÅ RYNKER
Visste du at tilstedeværelsen av vitamin C er nødvendig for produksjon av kvalitetskollagen? Det tar en aktiv del i syntesen av kollagen. Uten den har denne prosessen ingen sjanse til å finne sted, og kollagenmolekylet vil enten ikke dannes eller svekkes. Kollagen er essensielt som «stillaset til huden vår» – hvis det er mangelfullt eller av dårlig kvalitet, oppstår rynker raskere og huden blir slapp.

ANTIOKSIDANT VITAMIN C
Vitamin C er et rensemiddel for frie radikaler. Frie radikaler er molekyler som ødelegger fettet og proteinene i huden vår, noe som fører til irreversibel skade, forstyrrelse av funksjonen til hydrolipidpelsen og ødeleggelse av hudceller, som direkte påvirker raskere aldring. Et av de essensielle elementene i bevisst hudpleie er introduksjonen av antiradikale ingredienser – den s.k. antioksidanter. En av de beste er vitamin C fordi det bekjemper vitamin E frie radikaler.

KOSMETIKKER MED C-VITAMIN – HVILKEN TYPE C-VITAMIN SKAL DU VELGE?
Du har kanskje allerede hørt navnene «rent vitamin C» eller «lipofilt vitamin C». Her er en guide til formene for vitamin C med eksempler:

Askorbinsyre eller ren vitamin C

Den mest populære formen er askorbinsyre, også kalt ren vitamin C og l-akrobinsyre. I INCI finner du den under navnet «Ascrobic Acid». Denne formen er svært effektiv, spesielt mot misfarging og rynker, men den krever at man følger visse regler i formuleringen. For å være stabil bør produktets pH være 3/3,5. Den har en svært sur pH og sensitiv hud kan ha vanskeligheter med å bruke en slik kosmetikk i den daglige pleie, men ikke bekymre deg, andre former for vitamin C har ikke slike krav.

Hvis du leter etter et produkt med askorbinsyre, sørg for å sjekke ut vitamin C serum – 20% Vitamin C Serum Dermomedica, Vitamic C+E Serum Dermomedica eller Phloretin C Serum Dermomedica.

Etylert eller amfifil form av vitamin C

En av de nyeste formene for vitamin C finnes i INCI under navnet «3-0-Ethyl Ascrobic Acid». Den har en strålende effekt på misfarging, og i tillegg krever den ikke senket pH. Derfor anbefales det for personer med hud med rosacea, svært sensitiv og reaktiv hud, med grunn vaskularisering.

Hvis du har slik hud, sjekk ut vitamin C-serumet – Tranexamic C Serum Dermomedica.

Lipofil form eller BV-OSC

Fryseofile ingredienser alltid fyll den daglige menyen med en anstendig dose antioksidanter og aminosyrer. TimeCapsule-tilskuddet fra Hush&Hush ble laget for å bremse aldringsprosessen. Inne finner du et panel av essensielle vitaminer, omegasyrer og ingredienser som stimulerer reparasjonsprosesser, prosesser som er ansvarlige for syntesen av nytt kollagen, elastin, keratin, ceramider, beskyttende og fuktighetsgivende stoffer. Det vil si alle komponentene i sunn hud, som kroppen vår produserer mindre og mindre av på egen hånd etter fylte 25 år.