Kosmetikk På Nett ❤ Dermabutikk

UV-stråling – hva er det og hvilken effekt har det på huden?

Hvilken krem ​​er den beste anti-rynkekremen? «SPF-krem» – som de sier i kosmetologiens verden. Solkremer har vært på konstant mote i flere år. De har blitt et hverdagslig, obligatorisk element av bevisst omsorg, ikke et strandtilbehør. Fotoaldring er et reelt fenomen, som involverer akselerasjon av cellealdring og induksjon av oksidativt stress ved usynlig UV-stråling. Effektene observeres i form av en fallende ansiktsoval, dypere rynker, misfarging og erytem.

ER UV-STRÅLING SKADELIG?
UV-stråling forårsaker oksidativt stress, har en destruktiv effekt på hudceller og skader kollagenfibre. La oss ikke glemme misfarging. Solmisfarging er den mest motstandsdyktige typen misfarging. De krever spesialisert omsorg, så hvis de er et problem for deg, sjekk ut blogginnlegget vårt om dem.

Et annet problem er helseskadeligheten til UV-stråling. Det er ingen hemmelighet at for lang eksponering for stråling kan forårsake hudforbrenninger og som et resultat arr. Risikoen for hudkreft er også reell, så solbeskyttelse er ekstremt viktig!

TYPER UV-STRÅLING – HVILKEN ER MEST SKADELIG?
Alle vet sikkert at det er minst to typer stråling som faktisk kan påvirke huden – UVA og UVB. Mer avanserte kosmetikkstudenter vet at det er flere av dem, og de viktigste det er verdt å vite om er UVC, IR og HEV. Hvordan skiller de seg, hvilken er den farligste og hvordan beskytter du deg selv effektivt?

UVB-stråling absorberes for det meste av atmosfæren. Når det kommer i kontakt med huden vår, stopper det på epidermis. Det er ansvarlig for solbrenthet og rødhet i huden. Det er verdt å vite at SPF-merket vi alle kjenner refererer til beskyttelse mot UVB-stråling, fordi solkremens opprinnelige funksjon var å beskytte mot solbrenthet. Så jo høyere SPF-faktor, jo bedre beskyttelse mot UVB-stråling. Så hva med UVA?

UVA-stråling er fienden til ung hud. Dette er den lengste strålingen, penetrerende skyer, vinduer og huden vår. Den når dermis, hvor den starter fotoaldringsprosessen. Gjennom hele året, uavhengig av vær, skydekke og årstid, holder den seg på et veldig likt nivå. Den utgjør omtrent 97 % av all solstråling som når oss og huden vår. Derfor, i anti-aldringsforebygging, er beskyttelse mot UVA-stråling nødvendig hele året. Hvis du vil forsikre deg om at solkremen din er testet for UVA-beskyttelse, se etter UVA-symbolet i en sirkel eller «bredspektret»-merket på emballasjen. Det betyr at UVA-beskyttelsen er minst så høy som 1/3 av beskyttelsen mot UVB. Det betyr at dersom SPF 30-kremen har en slik markering, tilsvarer UVA-beskyttelse minst SPF 10.

Morsomt faktum! Lamper som brukes i solarium avgir kun UVA-stråling for å unngå risikoen for å brenne klienten. Dette betyr at de sender ut stråling som er mer ødeleggende for huden og cellene, så å besøke dem bidrar til en betydelig forverring av hudens tilstand.

UVC-STRÅLING, INFRARØD STRÅLING OG BLÅTT LYS – ER BESKYTTELSE MOT DEM NØDVENDIG?
UVC-stråling når ikke atmosfæren vår, ozonlaget absorberer den fullstendig. Og det er en god ting, for det er farlig for helsen vår – det forårsaker brannskader, konjunktivitt og en kraftig forverring av synet, og i tillegg har det en bakteriedrepende effekt. Denne egenskapen brukes av mennesker, for eksempel i lukkede forskningslaboratorier, hvor UVC-emitterende lamper brukes til å sterilisere rom.

Hva med IR og HEV? Dette er også stråling som sendes ut av solen. Infrarød stråling kjent som IR har egenskapen til å varme opp hud og vev, og det er derfor det er spesielt farlig for personer med rosacea, erytem og en tendens til å ha blodårer og rødhet. HEV-stråling er blått lys. Det sendes ut ikke bare av solen, men også av skjermer – smarttelefoner, datamaskiner og andre elektroniske enheter som omgir oss. Dens negative innvirkning på huden med misfarging av melasma er bevist, så det er verdt å se etter den bredest mulige beskyttelsen i solkremen din.

EFFEKTER OG PÅVIRKNING AV UV-STRÅLING PÅ HUDEN VÅR
Solstråling er med oss ​​hele tiden, 24/7 (la oss ikke glemme at den når oss selv om natten). Så hva er de langsiktige effektene av eksponering? Kan de forebygges?

HUDFOTOALDRING – HVA ER DET?
Endringer i ansiktets utseende inkluderer ikke bare rynker, men også endringer i hele strukturen, hengende ansiktsovale, hengende øyelokk og forringede hudens beskyttende funksjoner. Disse endringene skjer gradvis gjennom hele livet, og deres faktorer er delt inn i:

endogene og eksogene. Vi snakker om endogen aldring når det skyldes hormonelle endringer og genetikk. Eksogen aldring er det som skyldes miljøfaktorer. Og dette inkluderer fotoaldring. Hovedsymptomene er brun misfarging, tørr hud, tap av elastisitet og dypere rynker. Den eneste måten å beskytte deg selv på er å bruke solkrem, unngå steder som er utsatt for sterkt sollys og bruk passende beskyttelse, for eksempel med fotobeskyttende ansiktsskjermer og visirer.

HUDSYKDOMMER FORÅRSAKET AV UV-STRÅLING
Det er vanskelig å snakke om huden, solen og dens innvirkning på den uten å berøre temaet hudkreft. Personer med veldig lys hud, lyst hår og høy tendens til solbrenthet er mest utsatt. Det er verdt å sjekke føflekkene dine regelmessig, spesielt hvis de begynner å gi oss bekymring – de endrer form, farge, størrelse. Det oppstår mange kreftskader på deler av kroppen som vi glemmer når vi bruker SPF-krem, for eksempel ører eller fotsåler (spesielt hvis vi tilbringer tid på stranden, ofte liggende på magen). Så vi oppfordrer deg til å beskytte deg selv ikke bare for skjønnheten din, men også for helsen din!

HVA STOPPER UV-STRÅLING?
Hvilke stoffer kan beskrives som UV-beskyttende? Det er to mekanismer: stoffer som absorberer solstråling (såkalte kjemiske filtre) og reflekterer solstråling (såkalte fysiske filtre). Denne inndelingen har vært kjent i mange år, men vi har visst en stund at stoffer oftest viser en kombinasjon av disse egenskapene, samtidig som de reflekterer og absorberer noe av strålingen! Derfor, i moderne kosmetologinomenklatur brukes begrepet «mineral/uorganiske filtre» for å referere til titandioksid og sinkoksid, og organiske filtre for å referere til alle stoffer produsert i laboratorier.

Hvorfor velger Dermomedica og Dermaquest mineralfiltre? For det første har disse stoffene vært på markedet i mange år og er trygge og utprøvde. I tillegg har sinkoksid et veldig bredt spekter av absorbert stråling, som gir svært god beskyttelse mot både UVA og UVB. Ved å bruke våre filtre kan du være sikker på effektiv beskyttelse mot alle typer stråling.

UV-FILTRE OG PLEIE
Hvor skal du ta vare på UV-filteret ditt? Helt på slutten! For å oppnå tilstrekkelig beskyttelse, bør SPF-krem alltid være det siste trinnet i din pleie, før sminke. Husk at solkremer fungerer best de første 2/3 timene, deretter bør de påføres på nytt. Hvis du allerede har sminke på huden, vil en sminkesvamp fungere utmerket til dette formålet.