Kosmetikk På Nett ❤ Dermabutikk

Hvordan gjenoppbygge hydrolipidlaget?

Hydrolipidlag, hudbarriere, hydrolipidbelegg, BHL, hydrolipidbarriere… Du har sikkert hørt disse begrepene mer enn én gang. Svært ofte i kosmetologi snakker vi om at barrieren blir forstyrret eller til og med skadet eller ødelagt. Hva er det egentlig? Er det viktig for hudens helse og utseende? Og i så fall, hvordan ta vare på det? Du vil lære alt dette fra innlegget vårt.

HVA ER HYDROLIPIDLAGET?
Hydrolipidlaget er en integrert del av menneskelig hud, hvis oppgave er å beskytte den mot ytre faktorer og mot overdreven vanntap, noe som betyr at huden tørker ut. Sammensetningen av hudbarrieren består hovedsakelig av talg, naturlig produsert av huden, en blanding av glyserider, voks og flere andre fettstoffer kombinert med vann og mineraler som skilles ut av svettekjertler.

HYDROLIPIDBARRIERENS FUNKSJONER
Hvorfor er det viktig og hvorfor produserer huden vår det i det hele tatt?

Den viktigste funksjonen til hydrolipidbelegget er å begrense overdreven vannutslipp fra epidermis. En velfungerende barriere garanterer godt hydrert og fuktet hud. Den hjelper til med å holde huden i god stand og er ansvarlig for å regulere pH på overflaten. Ved å opprettholde det optimale nivået av hydrering, hjelper det med å regulere prosessene som forekommer i huden og dens dysfunksjoner samt hudens mikrobiota.

HVORDAN SER EN SKADET HYDROLIPIDBARRIERE UT?
En skadet hudbarriere kan kjennes tydelig. Alle med tørr, irritert, dehydrert hud, eller lider av sykdommer som atopisk dermatitt/psoriasis (hvor det beskyttende laget hele tiden forstyrres) kjenner denne ubehagelige følelsen veldig godt.

Symptomene vi legger merke til når hydrolipidbelegget er forstyrret er:

  • rifter, ruhet og tørrhet i huden.
    du kan oppleve kløe, følsomhet for berøring og ytre faktorer, og i ekstreme tilfeller til og med smerte,
  • økt tendens til irritasjon – du kan ha inntrykk av at huden din reagerer dårlig selv på kosmetikk som
  • du har brukt i årevis og er din pålitelige pleiebase,
  • synlig rødhet og til og med hyperemi av varierende intensitet,
  • ufullkommenheter og misfarginger kan vises.

HVORDAN BYGGE MAN EN ØDELAGT HYDROLIPIDBARRIERE?
Du trenger ikke legge merke til alle de ovennevnte symptomene, de kan også forekomme i varierende grad. Men hvis til og med noen av dem beskriver tilstanden til huden din, er dette hva du kan gjøre.

Introduser skånsom, to-trinns hudrens.
Det er veldig lett å skade barrieren ved å rense huden med for aggressive rensegeler, vanligvis med høyt SLES-innhold. Derfor, så snart som mulig, introduser den mest skånsomme og effektive metoden for å rense huden – to-trinns metoden. Vi tilbyr en delikat squalanbasert olje og et skum som inneholder betennelsesdempende snegleslim. Du vil føle umiddelbar lettelse og ingen tetthet.

LIPID CONTROL CLEANSER og SNELE FOAM CLEANSER sett.

Utstyr kosmetikkvesken din med en sterkt regenererende krem.
I tilfelle av en skadet hudbarriere, må vi påføre en passende krem ​​på huden vår, som for det første vil erstatte hydrolipidpelsen mens den gjenoppbygges, og for det andre vil akselerere denne effektive regenereringen. En slik krem ​​er DERMOMEDICA Barrier Recovery Cica Peptide Balm. Den fungerer som et behagelig beroligende plaster på hud som er fratatt sin naturlige beskyttelse. Den inneholder squalan, linolsyre og omega 3-syrer, som styrker huden og gir tilstrekkelig beskyttelse mot ytre faktorer og vanntap, og er også naturlige byggesteiner i den beskyttende barrieren. I tillegg inneholder kremen biopeptider som akselererer regenerering og jevner ut huden.

Den viktigste og viktigste regenerative ingrediensen er imidlertid ekstraktet fra Centella Asiatica-planten – også kjent som CICA.

HVORDAN FUNGERER CICA PÅ HUDEN?
Handlingen til Centella Asiatica, eller asiatisk pennywort, er allerede veldig godt kjent, og den er veldig populær, spesielt i høykvalitets koreansk kosmetikk. Selve historien om hvordan dens fantastiske egenskaper ble oppdaget antyder hvor effektivt den virker på huden. Hemmeligheten avsløres av et annet navn som denne planten er kjent under i det fjerne Asia – «tigergress». Sårede tigre i naturen foretrekker det som en naturlig medisin. Når de finner den, ruller de i den slik at de knuste bladene til planten frigjør sine naturlige ekstrakter og fremskynder helingen av sår. Den har fantastiske regenerative, anti-inflammatoriske, anti-hevende og antibakterielle egenskaper.

Det er en ideell kosmetisk ingrediens, verdsatt i århundrer, for skadet og irritert hud.